Social udvikling

Fri for mobberi

Social udvikling sker i alt gennem vores hverdag, både med og uden den voksne på sidelinjen. Særligt arbejder vi med Fri for Mobberi gennem alle grupperne i perioder som fundament for at skabe betydningsfulde venskaber, hvor vi arbejder særligt med følelser og empati overfor hinanden.

Over middag, når vi har legegrupper, inddeler vi voksne, ud fra vores observationer, børnene i små legegrupper både på tværs af alder og udvikling. Det gør vi, for at børnene kan få øje for nye venskaber og for at udvikle sig og lære af hinanden og med hinanden.

Vi bruger også i perioder hjælpevenner. Det betyder, at en større ven hjælper en mindre ven, særligt i vores rutiner. Det skaber tryghed hos den lille ven og bygger på selvværdet hos den store ven. Vi deltager årligt i Bag For en Sag, hvor vi sælger kager til jer forældre og bedsteforældre. Pengene vi samler ind, går til f.eks. Børnetelefonen. Et par gange om året har vi Legetøjsdag, hvor børnene tager et stykke legetøj med hjemmefra og er med til at bestemme dagens indhold og form.