Traditioner

I skolen har vi en del traditioner som vi forsøger at holde fast i. Der giver nogle holdepunkter for det enkelte barn og dennes familie.

Skolestartsuge

Den første uge vi er i gang i august, har vi fokus på at alle kommer godt fra start og derfor har eleverne ikke fagdelt skema, men temadage med den samme lærer. På den måde møder elever og lærer hinanden i andre sammenhænge end den dagligdag der venter forude. Vi har haft hold ude at spille golf, padeltennis, cykeltur til Kerteminde, museumsbesøg.

Ugen har også et eftermiddagsarrangement / aftensarrangement hvor elever og lærer hygge, spiller spil, laver mad og spiser sammen.

Elever fra Langtved Friskole spiller golf

Danmarks Motionsuge uge 41

Vi deltager i Danmarks motionsuge som er et samarbejde mellem mange idrætsaktører i Danmark, herunder DGI, Skoleidræt m.fl. Læs mere herunder; https://danmarksmotionsuge.dk

I 2022 var vi rundt om moden i idræt fra 80érne og op til i dag. Eleverne oplevede således bl.a. aerobics, yoga, Cross fitness, Animal flow. Vi slutter ugen af med motionsløb hvor eleverne konkurrerer om at løbe længst.

Teater, håndværk og design uge 48

I uge 48 starter vi julemåneden med at vi på tværs af skolen arbejder med Teater, håndværk og design. Her kan både blive lavet store stykker og små klasseoptrædener. Vi laver kostumer, scener, lys og lyd.

2 piger har laver rekvisitter til skuespil

Juletraditioner

I december hygger klasserne individuelt og mange har kalenderpakker. Sidste dag før juleferien starter vi med kirkegang hvor vores præst har tilrettelagt en gudstjeneste målrettet til vores elever og den skønne juletid. Mange klasser arrangerer julefrokost med deres lærer og efter skole hygges der.

Projektopgave uge 8

I uge 8 arbejder hele skolen med projektopgave. Vi ønsker, dermed at sikre at alle elever er trygge ved denne arbejdsform når de i 9. klasse laver deres projektopgave som er deres første prøve.

Rynkebyløb

Hvert år deltager skole og børnehave i Rynkebyløbet. Her løber vi penge ind til børnecancerfonden.
https://www.team-rynkeby.dk/skoleloebet

Udeskoleuge

Vi arbejder med undervisningskonceptet udeskole en uge om året, ligesom vi i løbet af året inddrager det hvor det giver god mening.
https://www.skoven-i-skolen.dk/udeskole-forskning/hvad-er-udeskole-forskning

Lejrskole

Hvert år er vi på lejrskole. Nogle år er hele skolen afsted samlet, og andre år rejser holdene hver for sig. En gang i løbet af elevernes tid i udskolingen er der en udelandsrejse. Denne spares der op til løbende.

Kreauge uge 25

Den sidste uge i skoleåret arbejder alle elever med håndværk og design under et bestemt tema i 2023 er temaet Upcyckling. Her fremstilles produkter som vi torsdag aften sælger i elevernes boder. Indtægterne herfra bruges i det kommende skoleår til at forsøde elevernes dagligdag.

Piger arbejder med tapetklister til KREA-uge på Langtved Friskole